GeoTec Solutions

Sterk door samenwerking

 

Over GeoTec Solutions

GeoTec Solutions richt zich op een optimale afstemming tussen ontwerp, bouwbaarheid en goede kwaliteit/prijs verhouding voor: grondkerende wanden, grondvernagelingen voor bijvoorbeeld taluds van bestaande hoog gelegen landhoofden, met geogrids verankerde stalen damwanden en paalmatras systemen.

De afgelopen twee jaar heeft GeoTec Solutions onder andere een (gepatenteerde) verbinding tussen beton voorzetwanden en gewapende grond ontwikkeld. Eén van de laatste innovaties is een verbinding tussen betonnen grondkerende elementen en geogrids wat in zijn eenvoud een hoge bouwsnelheid heeft.

Ing. P.G. (Piet) van Duijnen
(Directeur, aandeelhouder en geotechnisch specialist)

Onze diensten & specialisaties

Grondkerende wanden

Grondkerende wanden van een met geogrids gewapende grond systeem terugslagmethode (actief systeem), met geogrids verankerde prefab betonwanden (passief systeem) en van gewapende grond systeem Terra Armee.

Grondvernagelingen

Grondvernagelingen voor b.v. taluds van bestaande hoog gelegen landhoofden.

Stalen damwanden

Met geogrids verankerde stalen damwanden.

Paalmatras systemen

Vestibulum lobortis. Donec at euismod nibh, eu bibendum quam.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een passende oplossing? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Unieke werkwijze

Optimale afstemming

De door de opdrachtgever verstrekte informatie wordt grondig en onbevooroordeeld bestudeerd. GeoTec Solutions kijkt vervolgens naar een optimale afstemming tussen ontwerp, bouwbaarheid en ontwerpkosten. GeoTec Solutions kijkt samen met diverse partners naar mogelijke verbetering van de inzichten. Op basis van de totale kosten wordt vervolgens een voorstel gedefinieerd in een gedetailleerd ontwerp met zo lage mogelijke uitvoeringskosten of visa versa.

Beoordeling oplossingen

Na het oriëntatie traject wordt contact gezocht met de opdrachtgever. In een dialoog worden alle oplossingen van de opdrachtgever en GeoTec Solutions besproken en gewogen. De oplossingen worden getrechterd, kansarme aan de kant gezet, en de kansrijke verder beoordeeld na aanleiding van de randvoorwaarden.

 

Totaalofferte

Vervolgens wordt met één of meerdere partners één gecombineerde aanbieding gedaan voor zowel ontwerp, voorbereiding, uitvoering en nazorg.

Intensieve samenwerking

Na het verstrekken van de opdracht wordt in een intensieve samenwerking tussen GeoTec Solutions en opdrachtgever het kansrijke ontwerp verder uitgewerkt tot een definitief en uitvoering gereed ontwerp. Na goedkeuring van OG en de toetsende instanties wordt het inkoop traject opgestart en de punten op de i gezet ten aanzien van de werkvoorbereiding.

Begeleiding van A tot Z

Tijdens de uitvoering wordt het bouwterrein veelvuldig door medewerkers van GeoTec Solutions bezocht. Enerzijds voor bouwbegeleiding, anderzijds om de uitvoeringskennis verder uit te breiden en te vergroten.